Sökmotoroptimering (SEO)

Sökmotor-
optimering (SEO)

SEO, Search Engine Optimization, eller sökmotoroptimering handlar om att optimera innehåll (sidor, text, bilder m.m.) för att få en så bra position som möjligt i sökresultaten hos sökmotorer som Google.

Det handlar om att synas!

SEO handlar om att genom organiska (ej betalda) sökresultat öka synlighet och trafik till din hemsida. De flesta företagssidor får idag den största delen av sina besökare från Google och ju högre upp du hamnar i sökresultatet desto mer ökar din synlighet och exponering vilket kommer att leda till fler besökare, mer trafik och förhoppningsvis fler kunder.

Genom att arbeta on-page och off-page med bra content, teknik, länkar och användarupplevelse kan du faktiskt ta dig ända till toppen av Google.

Optimera för google sök
Grundläggande SEO i hemsidepaket

Grundläggande SEO, On-page

Ofta  börjar SEO-arbetet med att man optimerar sidan ”on page”. Det vill säga att man arbetar med sökordsoptimering direkt på den egna sajten.

På Blick it erbjuder vi grundläggande sökordsoptimering i vårt stora hemsidepaket där vi bland annat:

  • justerar content med återkommande och relevanta nyckelord (keywords)
  • märker ut sidans rubriker med rubriktaggar, (h1, h2, h3 osv.)
  • skapar URL-vänliga titlar
  • skriver relevanta och lockande metabeskrivningar
  • optimerar bilder med Alt-taggar
  • ser över hemsidans laddningstid

Sökmotoroptimering Off-page

Off-page optimering är de aktiviteter i SEO-arbetet som sker utanför själva hemsidan med i för att påverka dina rankningar inom sökmotorns resultatsidor (SERP).

Det handlar till exempel om att driva in trafik via länkar, bloggar och sociala medier. Att få andra relevanta och välrenommerade webbplatser  att länka till din webbplats som är av bra kvalitet  är bland det mest komplicerade inom SEO och kräver en hel del arbete och tid.

bygga länkar

Att ha länkar till din
webbplats är guld värt !

Kristinehovsgatan 11,  Stockholm
Castorvägen 12, Gnesta

w

Vill du samarbeta med oss, eller har funderingar kring ditt nästa webbprojekt? Ring, maila eller kontakta oss via formuläret. Vi återkopplar inom kort.

COPYRIGHT® 2021 | Blick it | En del av Vizito